5 Haziran 2012 Salı

Windows 8 Baslangicinda Otomatik Olarak Masaustune Gecis

Eğer bilgisayarınızda Windows 8 işletim sistemi kullanıyorsanız, fakat metro arayüzünden memnun değilseniz bu yazımızda anlatacağımız ufak bir ipucu sayesinde bilgisayarınız açılırken direkt olarak masaüstüne geçecektir. Yani Metro arayüzü ile uğraşmanız gerekmeyecek.

Fakat unutmamanız gerekir ki Windows 8 işletim sistemi ile gelen en büyük yenilik Metro Arayüzüdür. Bunun sayesinde bilgisayarınızı kısa süre içinde daha hızlı kullanmaya başlayabilirsiniz. Fakat yine de metro arayüzünden pek hoşlanmıyorsanız anlatacağımız yöntem sayesinde bilgisayarın açılışında direkt olarak masaüstüne geçiş yapabilirsiniz.

Ayrıca windows 8 işletim sisteminde masaüstünüze başlat menüsü eklemek isterseniz daha önceki konularımızdan olan Windows 8 icin Klasik Baslat Menusu Yapimi'na göz atmanızı tavsiye ederiz. Bu sayede bilgisayarınızda windows 7 ve önceki sürümlerde olduğu gibi başlat menüsü yer alacaktır.

Windows 8 işletim sisteminde açılışta metro arayüzünü atlayıp doğrudan masaüstünü görmek istiyorsanız aşağıdaki aşamaları takip ediniz.

Aşama 1: Öncelikle masaüstüne sağ tıklayarak "Yeni" sekmesine gelin ve açılan kısımdan "Metin Belgesi" ne tıklayın.

Aşama 2: Masaüstünde oluşan Yeni Metin Belgesi'ni açıp içerisine aşağıdaki yazıyı yazın;
[Shell]
Command=2
IconFile=Explorer.exe,3
[Taskbar]
Command=ToggleDesktop

Aşama 3: Metin belgesinin içerisine yukarıdaki kodları yazdıktan sonra Dosya > Farklı Kaydet yolunu izleyerek "start.scf" tırnak işaretleri olamadan adı ile kaydedin.

Aşama 4: Daha sonradan masaüstünde oluşan "start" isimli dosyayı Bilgisayarım'a girerek aşağıda verdiğimiz yola yani başlangıç klasörünün içerisine atın.
C:\Kullanıcılar\kullanıcıadınız\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Başlat Menüsü\Programlar\Başlangıç
Tüm yapmanız gerekenler bunlardır. Artık bilgisayarınızı ilk açtığınız zaman metro arayüzünde 1-2 saniyelik beklemeden sonra otomatik olarak masaüstüne geçiş yapacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...