19 Mart 2012 Pazartesi

Windows 8 DVD / CD Yazdirma Ozelligi

Windows 8 çıktığından beri bir çok yeni özellik görmüş olduk. Bu özellikleri fark ettikçe sizlere aktarmaya çalışıyoruz. Henüz windows 8 işletim sistemini denemediyseniz Windows 8 Consumer Preview indir veya windows 8 indir sayfalarından windows 8 edinebilirsiniz. Kurulum konusunda yardım almak için Windows 8 Consumer Preview Kurulumu (Resimli Anlatım) sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Bu yazımıza da windows 8'de iso dosyalarını DVD veya CD'lere nasıl yazdırabileceğinizi anlatmaya çalışacağız. Bunun için hiç bir ek programa ihtiyaç duymuyoruz. Windows 8'in bize sunduğu Disk yazma özelliği sayesinde dilediğimiz image dosyasını cd veya dvd haline getirebiliriz.

Windows 8 CD / DVD Nasıl Yazdiririz?
Aşama 1: Öncelikle yazmak istediğiniz .iso dosyasının bulunduğu klasörü açın. Biz test amaçlı windows 8 developer preview .iso dosyamızı dvd ye yazdırırken sizde de nasıl yazdırabileceğinizi tarif edicez.
Aşama 2: Daha sonra bilgisayarınızın dvd sürücüsüne boş Dvd'mizi yerleştiriyoruz. Ardından yazdırrmak istediğimiz .iso dosyasının üzerine sağ tıklayarak "Burn disc image" seçeneğine tıklıyoruz.
Aşama 3: Daha sonra aşağıdaki gibi, karşınıza gelen pencereden "Disk burner" seçeneinde Dvd sürücünüzün harfini seçip "Burn" seçeneğine tıkladıktan sonra DVD yazma işlemi başlamış olacaktır. Yazma işlemi bittikten sonra karşınıza bir uyarı gelecek ve dvd miz hazır olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...