24 Şubat 2012 Cuma

Metro Ekranindaki Satir Sayisini Degistirme

Eğer Windows 8 Metro Ekranındaki satır sayısını değiştirmek istiyorsanız, bu makaleyi incelemenizi tavsiye ediyoruz.

Microsoft yeni çıkardığı sürümlerde her zaman süprizlerle dolu oluyor. Şimdi de yeni çıkardığı windows 8 sürümünde Metro Ekranı ile bizi şaşırtmaya devam ediyor.

Metro arayüzü bazı kullanıcılara farklı geldiği ve tamamen dokunmatik donanımlara göre yapıldığı için bazı kullanıcılar kullanmak istemeyebilirler. Eğer metro ekranınızı kaldırmak isterseniz daha önceden anlattığımız Windows 8 Klasik Başlat Menüsüne GeçişStart Menu Toggle ve Windows 8'de Klasik & Metro Başlat Menüleri Arasında Geçiş Yapmak konularına göz atabilirsiniz.

Metro ekranında birkaç satırda yer alan objeler sayesinde herşeye ulaşabiliyorsunuz. Burada bahsettiğimiz satır sayısı ekran çözünürlüğüne göre değişme göstermektedir. Eğer çözünürlüğünüz 800 X 600 ise 3 Metro ekranınızda 3 tane satır görürsünüz. Eğer çözünürlüğünüz 1366 X 768 ise ekranda 4 satır olacaktır. Çözünürlük değiştirerek satır sayısını değiştirebilirsiniz fakat bu sizin bilgisayarınızı alışkın olduğunuz çözünürlük dışında kullanmak demektir ve bunu kimse istemez. Bunun için burada size çözünürlük değiştirme dışında satır sayısını değiştirebileceğiniz başka bir yöntem anlatacağız. Metro ekranınızdaki satırları değiştirmek için aşağıdaki aşamaları dikkatlice takip edin.

Aşama 1: "Run" (Çalıştır) kısmına "regedit" yazarak enter tuşuna basın. (Çalıştır penceresine ulaşmak için Windows + R tuş kombinasyonunu kullanabilirsiniz.)

Aşama 2:Gelen pencerede aşağıdaki yolu izleyin
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ImmersiveShell\Grid


Aşama 3: Ulaştığınız ekranda boş ksıma tıklayarak "New" daha sonra "DWORD(32-bit) value" seçeneğine tıklayın ve yeni key'in adını "Layout_MaximumRowCount" olarak kaydedin.

Aşama 4: Daha sonra oluşan yeni anahtarın üzerine sağ tıklayın ve "Modify" seçeneğine tıklayarak, ekrana gelen penceredeki değeri istediğiniz satır sayısı yani 3 veya 4 olarak değiştirin. (Biz metro ekranımızdaki satır sayısını 4 den 3 e düşürmek istediğimiz için 3 olarak değiştirdik.

Aşama 5: Şimdi "OK" diyerek pencereyi ve ardından registry editörünüzü kapatın. Daha sonra Mevcut kullanıcı oturumunuzu da kapatın. Aşağıdaki gibi değiştirdiğimiz değeri görebilirsiniz.

Aşama 6: Daha sonra Mevcut kullanıcı oturumunuzu da kapatın.

Tekrar oturumunuzu açtığınız zaman metro ekranınızdaki satırların değiştiğini göreceksiniz.

Eğer satırları tekrar değiştirmek isterseniz yukarıda anlattığımız yolu izleyerek tekrar eski haline getirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...