22 Şubat 2012 Çarşamba

Windows 8 Dokunmatik Ekranı Kapatmak

Tablet bilgisayarınız için klavyeniz var ve dokunmatik ekranı mı kapatmak istiyorsunuz? O zaman bu makalemiz tam size göre. Okumaya devam edin!
Bütün windows 8 tabletler iyi bir donanım yapılandırılması ve birden çok USB Portu ile üretiliyor. USB Portu, harici klavye, mouse, gamepad vb. gibi farklı taşınabilir aygıtları tabletinize bağlamak için gereklidir. Hatta bazı oyunlar dokunmatik ekran ile optimize edilmemiştir. Bu tür oyunları oynamak için tabletinize yukarıda bahsettiğimiz aygıtları eklemeniz gerekmektedir.

Aynı zamanda oyun oynarken ekrana dokunarak hata yapmamak için bu tür aygıtları kullanabilirsiniz. Bu durumda dokunmatik ekranınızı devredışı bırakmanız gerekebilir. Dokunmatik giriş ekranınızı devredışı bıraktıktan sonra ekranınızı normal bir görüntü birimi gibi kullanabilirsiniz.

Şimdi sizlere dokunmatik giriş ekranınızı nasıl devredışı bırakacağınızı resimli olarak anlatacağız. Aşağıdaki anlatılanları aşama aşama izleyiniz.

Başlangıç ekranınıza gidin ve "Control Panel" kısımına giriş yapın.
Kontrol Panel açıldıktan sonra en altta "More Settings" bölümüne gelin. Eski Kontrol panelinin açıldığını göreceksiniz.
Ardından "Hardware and Sound" bölümünden "Pen and Touch" kısımına gelin. 
Ardından açılan pencerede "Touch" sekmesine tıklayın. "Use your finger as an input device" seçeneğindeki tik işaretini kaldırın ve ardından uygula ve tamam diyip pencerenizi kapatabilirsiniz.


İşte bu kadar. Artık dokunmatik giriş ekranınız devredışı bırakılmış durumda. Dokunmatik ekranınızı devredışı bırakmadan önce usb bağlantınızın olduğundan emin olun. Aksi halde tekrar etkin kılmak için Power tuşuna basılı tutarak tabletinizi yeniden başlatmanız gerekecek.

1 yorum:

  1. Türkçe işletim sistemi kullanıyorum ve anlatımınızdaki "donanım ve ses" in altında "pen and touch" diye bir sekme yok,
    Yardımcı olursanız sevinirim.
    Teşekkürler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...