25 Şubat 2012 Cumartesi

Windows 8 Baslangic Duzenleme

Windows 8'de de diğer işletim sistemlerinde olduğu gibi, oturum açtığınız zaman başlangıç programları çalışmaya başlamaktadır. Gereksinimlerinize göre başlangıca program eklemek veya kaldırmak isteyebilirsiniz. Başlangıç klasörünüzdeki gereksiz programları kaldırdığınız zaman sisteminizin hızlandığını fark edeceksiniz. Aynı zamanda devamlı kullandığınız programları başlangıçta çalıştırdığınız zaman, o programların daha hızlı açıldığını fark edebilirsiniz.

Başlangıca program eklemek veya kaldırmanın en kolay yolu Başlangıç klasöründen geçmektedir. Ama öncelikle hangi programı başlangıçta çalıştırmak istiyorsak onun kısa yolunu oluşturmamız gerekiyor. Bunun için o programın simgesine sağ tıklayarak "Sent To" yani Gönder, daha sonra "Desktop (create shortcut)" Masaüstü(Kısayol) yolunu izleyerek masaüstüne kısayol oluşturuyoruz.

Şimdi sıra geldi bu programı başlangıçta çalıştırmaya. Bunun için ise Windows Tuşu + R kombinasyonunu kullanarak "Run" yani Çalıştır penceresini açıyoruz. Buraya "shell:startup" yazıyoruz ve başlangıç klasörüne ulaşmış oluyoruz.

veya bilgisayarımızdan aşağıdaki yolu izleyerek başlangıç klasörüne ulaşıyoruz.
C:\Users\(User-Name)\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup

Burada dikkat etmemiz gereken bir nokta var. Eğer bu ulaştığımız başlangıç klasörüne masaüstündeki oluşturduğumuz kısayolu atarsak, sadece belirtilen windows hesabının başlangıcında çalıştırılmasına izin vermiş oluruz. Eğer Windows'unuzun bütün kullanıcı hesaplarında çalışmasını istediğiniz bir program var ise, onun kısayolunu aşakıdaki yolu izleyerek ulaştığınız başlangıç klasörüne eklemeniz gerekmektedir.
C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup

Eğer başlangıçtan herhangi bir programı kaldırmak istiyorsanız. Ulaştığınız klasörden simgesini silmeniz yeterli olacaktır. Bu anlattığımız yöntem windows 8 işletim sistemi dışındaki diğer işletim sistemlerinin bir çoğunda da geçerlidir.(windows 7, windows vista vb.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...