29 Şubat 2012 Çarşamba

Windows 8 Sifresiz Giris

Bildiğiniz gibi windows 8 işletim sistemi açılışı sırasında sizden windows live mail hesabını ve parolanızı soruyor. Bu makaledeki aşamaları sıra ile takip ederseniz windows 8 açılırken sorulan şifre giriş ekranını otomatikmen atlamaktadır. Eğer sisteminizi tek bir kullanıcı adı ile kullanıyorsanız ve sizden başka kimse kullanmıyorsa bu anlattıklarımızı uygulayarak şifre sorulan ekranı otomatik atlatabilirsiniz.

Bu konuda windows 8, windows 7'ye benzer şekilde çalışmaktadır. Yani sisteminizi şifresiz açmak için şifre giriş ekranını otomatik olarak geçmeniz windows 7'de olduğu gibi windows 8'de de mümkündür. Bunun için aşağıdaki aşamaları sıra ile takip ediniz.

Aşama 1: Windows 8 masaüstünde ilen Windows + R tuş kombinasyonunu kullanarak "Run" (Çalıştır) ekranını açın. Gelen ekrana "netplwiz" komutunu girerek "OK" butonuna tıklayın.

Aşama 2: Daha sonra karşınıza windows 8 işletim sistemindeki kayıtlı olan tüm kullanıcı hesaplarının listelendiği bir pencere gelecek. Bu pencerede User sekmesinde bulunan "User must enter a user name and password to use this computer" seçeneğindeki tik işaretini kaldırdıktan sonra "Apply" ardından "OK" butonlarına tıklayarak pencereyi kapatın.

Aşama 3: "OK" butonuna tıkladıktan sonra değişiklik yapmak için size mevcut kullanıcı adınızın ve şifrenizin sorulduğu bir pencere gelecektir. İlgili alanlara kullanıcı adı ve şifrenizi yazdıktan sonra "OK" butonuna tıklayın.

Tüm işlemleri tamamlamış olduk. Şimdi giriş ekranında şifrenin kalktığını görmek için bilgisayarınızı yeniden başlatabilirsiniz. 

Eğer tekrardan şifre soruluyorsa kesinlikle bir yerde hata yapmış olmalısınız. Bunun için aynı aşamaları tekrardan uygulayın. Eğer sorun hala devam ediyorsa yorum yaparsanız yardımcı olmaya çalışırım.

Unutmayınız ki bu işlemi tamamladıktan sonra bilgisayarınızın açılışında bir şifre olmayacak ve isteyen bilgisayarınızı sizden habersiz de kullanabilecektir.

Not: Bu işlem windows 7 ve Vista kullanıcıları için de geçerlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...