22 Şubat 2012 Çarşamba

Windows 8 ve 109 Ayrı Dil Desteği

Windows 7'nin 95 ayrı dil desteği olduğunu biliyorduk. Bilmeyen arkadaşlar buradan görebilirler. Bugün Microsoft windows 8 resmi blogunda yaptığı bir açıklamaya göre windows 7'nin desteklediği 95 dil seçeneğine ek olarak 14 dil daha eklediğini duyurdu. Bu 14 yeni dil seçeneği arasında UK English yer almakta ve diğer seçeneklere baktığımızda, Punjabi (Pakistan), Sindhi (Pakistan), Central Kurdish (Irak), Uyghur (Çin Halk Cumhuriyeti), Belarusian (Belarus), Kinyarwanda (Ruanda), Tigrinya (Etiyopya), Tajik (Tacikistan), Wolof (Senegal), K’iche’ (Guatemala), Scottish Gaelic (Birleşik Krallık), Cherokee (Birleşik Devletler), Valencian (İspanya) yer aldığını görmekteyiz.

Daha öncelerde microsoft dil dosyalarını güncelleme ile yüklemekteydi. Fakat windows 8 de tamamen ayrı bir şekilde ele almış oldu. Burada size yeni dil eklemeye veya mevcut dilinizi değiştirmeyi anlatacağım. Şimdi Denetim Masası'ndan Dil Seçeneklerine girerek yeni dilinizi seçebilirsiniz. Yeni bir dil eklemek için aşağıdaki resimde gösterildiği gibi "Add a language" seçeneğini kullanabilirsiniz.

Açılan pencerede dillerin bir listesi gösterilmiş olacaktır.
Listeden bir dil seçin veya "Search" kısmını kullanarak istediğiniz dili arayabilirsiniz. Dili seçtikten sonra aşağıdaki gibi bir pencere açılacak.
Yüklemek istediğiniz dil listede gösterilmiş olacak fakat yüklenmemiştir. Bu yüzden "options" kısmından "download" butonuna basarak dilinizi aşağıdaki gibi yükleyebilirsiniz.
Yükleme tamamladıktan sonra seçtiğiniz dili birincil dil yapabilirsiniz. Bunu gerçekleştirmek için "Make this the primary language" seçeneğine tıklamanız yeterli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...