22 Şubat 2012 Çarşamba

Windows 8 Developer Preview Kurulumu Resimli Anlatim

Bildiğiniz gibi Microsoft yeni çıkardığı Windows 8 işletim sisteminin beta sürümünü piyasaya sürdü ve orjinali çıkana kadar kullanıcılar bu deneme sürümünü bedava kullanabiliyor. Bir çok kişi Windows 8 Developer Preview'u denemek istiyor fakat bir çoğu nasıl kuracağını bilmiyor. Bu yüzden burada biz devreye girerek sizin için resimli anlatım hazırladık.

Belirtmek gerekir ki windows 8 kurabilmeniz için elinizde Boot edilmiş DVD veya USB Bellek bulunması gerekiyor. Eğer Elinizde bunlardan biri yoksa buradaki yazımız aracılığı ile windows 8 dosyalarını bilgisayarınıza indirin. Daha sonra  Windows 8 Bootable USB / DVD Hazirlama başlıklı yazımızın aracılığı ile DVD veya USB belleğinizi hazırlayın. Birde windows 8 kurabilmek için Windows Live hesabınızın olması gerekiyor. Eğer yoksa Hotmail'e girip yeni bir hesap oluşturuyoruz. Bu işlemleri bitirdikten sonra yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Hazırladığınız DVD veya USB yi bilgisayarınıza taktıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve Boot edin. Bilgisayar açılırken önyükleme yapmak için bir tuşa basın yazısı çıkınca klavyenin herhangi bir tuşuna basıyoruz ve windows 8 kurulumuna başlamış oluyoruz.

Windows 8 Developer Preview'in ilk kurulum ekranı aşağıdaki gibidir.
Bu ekranda bizden istenen sadece beklemek. Daha sonra aşağıdaki gibi karşımıza dil, klavye ve zaman seçeneklerini seçmemizi isteyen bir ekran gelecek. Bu kısımı kendimize göre düzenledikten sonra "Next" butonuna tıklıyoruz.
Ardından gelecek ekranda "Install Now" butonuna tıklıyoruz.
Şimdi ise karşımıza lisans koşulları geldi. Yükleme işlemine devam etmemiz için bunları kabul etmemiz gerekiyor. "I accept" seçeneğine tik atıp "Next" butonuna tıklıyoruz.
Açılan pencerede disk bölümleme işlemini yapmamız için "Costum (advanced)" seçeneğine tıklayın.
Eğer yeni bir diske yükleme yapacaksınız diskinizi silip yeniden yükleme yapın. Fakat sadece belli bir kısıma yükleme yapmak istiyorsanız hepsini silmenize gerek yok. Sadece yüklemek istediğiniz kısımı temizledikten sonra üzerine bir kere tıklayın ve "Next" butonuna basın. (Her türlü probleme karşın içinde bilgiler olan bir harddiske kurulum yapacaksanız yükleme işlemi öncesi sağlam bir yedek almayı ihmal etmeyin.)
Bu ekrandan sonra yükleme işlemini tamamen başlatmış bulunmaktayız. Bizden istenen yükleme bitene kadar beklemek. Küçük bir mola veriyoruz.
Yükleme işlemi bittikten sonra bilgisayarımızı yeniden başlatmamız gerektiğini söyleyen bir uyarı verecek. Burada "Restart" dedikten sonra (beklerseniz belli bir saniye sonra otomatikman yeniden başlar) bilgisayarım yeniden başlıyor. Bu arada eğer usb den kurulum yapıyorsanız usb belleğinizi hemen çıkartmanız gerekiyor. Yoksa tekrardan aynı işlemleri yapmak için başlayacaktır. Dvd den kurulum yapıyorsanız size yine önyükleme için herhangi bir tuşa basın bilgisini verecektir. Burada herhangi bir tuşa basmıyor. Sadece bekliyoruz ! Taki aşağıdaki gibi bir ekran gelene kadar.

Bu ekranda bilgisayarımıza bir ad vermemizi istiyor. Burada kullanıcı adımızı yazıp "Next" butonuna tıklıyoruz.
Daha sonra size Windows Live hesabınızı soran bir ekran geliyor. Daha önceden var olan veya yeni oluşturduğunuz mail adresi ve şifreyi yazarak sisteme giriş yapıyorsunuz.

Bu işlemleri bitirdikten sonra Windows 8 Developer Preview'ı tam olarak kurmuş oluyoruz. Aşağıdaki görünen ekran gibi Metro Arayüzü bizi karşılamış oluyor.
Bildiğiniz gibi Metro Arayüzü tamamen dokunmatik ekran destekli donanımlar için yapılmıştır. İlk olarak böyle bir ekran ile karşılaştığınız için zorluk çekebilirsiniz. Eğer windows'un klasik başlat menüsünü kullanmak isterseniz daha önceden anlattım yaptığımız Windows 8'de Klasik & Metro Başlat Menüleri Arasında Geçiş YapmakWindows 8 Klasik Başlat Menüsüne Geçiş ve Start Menu Toggle başlıklı konulardan yardım alabilirsiniz. 

Eğer Kurulum veya herhangi bir konu hakkında yardım almak isterseniz yorum yapmaktan çekinmeyin. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp !

5 yorum:

  1. kurmaya çalıştığımda şifre istedi şifresiz geçişe de izin vermedi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hotmail.com dan mail adresi açıp o mail ile giriş yapın lütfen. Windows Live hesabı istiyor.

      Sil
    2. anlamadım windows 8 in kurulumda şifre istemesinin hotmail ile alakası ne benim hotmail hesabim war zaten

      Sil
    3. Bu da windows 8 developer preview ile gelen bir olay . Bunu microsoft'a sormak daha doğru olur açıkcası :)

      Sil
  2. arkadaslar ben win8 consumer prewievi kurdum sorunsuz calisiyor ayrica cok hizli herkese tafsiye ederim ozelikle hayatinizda hic bu kadar hizli internet explorer gormemissinizdir :D

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...