22 Şubat 2012 Çarşamba

Windows 8 Bootable USB / DVD Hazirlama

Bu makalemizde sizlere Windows 8 kurmanız için gerekli olarak Boot edilebilir DVD veya USB (Flash Disk) hazırlamayı anlatıcam. Yöntem çok basit. Microsoft'un resmi sitesinde windows 7 için hazırladığı bu yöntem windows 8 için de geçerli. Microsoft un burada anlattığı ve bizim de resimli olarak sizleye kullanmasını göstereceğimiz programın adı "Windows 7 USB / DVD Download Tool". Bu aracı kullanarak bilgisayarımıza indirdiğimiz windows 8 .iso dosyasını boot edilebilir dvd veya usb şekline dönüştüreceğiz.

Eğer USB aracılığı ile windows 8 kurmak isterseniz bunun için 4-8 GB kapasiteli boş bir USB belleğiniz olması gerekir. Aynı zamanda windows 8 image dosyasına ihtiyacımız var. Onu da henüz indirmediyseniz Windows 8 Tek Link 32-64 Bit yazımızda verdiğimiz linklerden indirebilirsiniz.

Iso dosyamızı verdiğim linkten indirdikten sonra Windows 7 USB DVD Download Tool aracımızı buraya tıklayarak, Microsoft'un resmi sitesinden aldığım linkten indirin. Ardından bilgisayarınıza indirdiğiniz "Windows7-USB-DVD-tool.exe" isimli programa çift tıklayarak yükleme işlemini başlatın. Programı yüklemek biraz zamanınızı alabilir bu yüzden sabırlı olun.

Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra masaüstünde oluşan programın simgesine çift tıklayarak çalıştırın. Ardından karşınıza aşağıdaki gibi bir pencere gelecektir.
Gelen pencerede "Browse" butonuna basıp bilgisayarımıza indirdiğimiz windows 8 .iso dosyasını seçiyoruz. Daha sonra "Next" butonuna basıyoruz.
Gelen pencerede .iso dosyamızı DVD veya USB hangisine yazdırmak istiyorsak onu seçmemizi istiyor. Ben USB tercih ettim ve "USB device" seçeneğine tıklıyorum. (USB Belliğiniz bilgisayarınıza takılı olması gerekiyor.)
3. Adımda karşımıza gelen pencerede "Begin copying" seçeneğine tıklıyoruz ve bize gelen uyarı penceresinde çıkan seçeneklerden "Yes" seçeneğini işaretliyoruz. Eğer burada "Not Enough Free Space" diyerek hata verirse, USB belleğiniz yeterince büyük değil anlamına gelir ve daha büyük hafızalı bir USB kullanmanız gerekir.
Kopyalamanın bitmesini bekliyoruz. Kopyalama işlemi bittikten sonra X işaretine basarak çıkıyoruz. Artık Boot edilebilir USB veya DVD (siz hangisini tercih ettiyseniz) hazır. Hazırladığımız USB / DVD'yi kullanarak rahatlıkla windows 8 kurulumu yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...