22 Şubat 2012 Çarşamba

Windows 8 Bilgisayar Adini Degistirmek

Sistem kurulumu yapılırken veya bilgisayar sizin elinize windows 8 kurulu bir şekilde geldiğinde istediğiniz kullanıcı adına sahip olmayabilirsiniz. Veya zamanla bilgisayarınızın mevcut kullanıcı adından sıkılıp değiştirmek isteyebilirsiniz. Bu tür ihtiyaçları göz önüne alarak sizin için bu makaleyi hazırlamaya karar verdik. Bilgisayarınızın Adını değiştirdikten sonra yeniden başlaatmanız gerekmektedir. Bu yüzden yapmadan önce üzerinde çalıştığınız verileri kaydetmeniz gereklidir.

Eğer windows 8'de kullanıcı adından sıkıldıysanız anlatacaklarımızı uygulayın ve bir kaç adımda kolaylıkla kullanıcı adınızı değiştirin. Lütfen aşağıdaki anlatılanları aşama aşama takip ediniz ve hepsini okumadan yorum yapmayınız... Eğer tüm aşamaları uyguladıktan sonra yapamazsanız yorum bırakın yardımcı olalım. Eğer yaparsanız zaten bir teşekkürü eksik etmezsiniz. :)

Windows 8'de tüm yetkilere sahip bir Admin hesabı ile giriş yapınız. Ardından ekranda görünen mevcut seçenekler arasındaki "Desktop" simgesine tıklayın.

Açılan masaüstü ekranında bulunan "Computer" yani "Bilgisayarım" simgesine sağ tıklayarak "Properties" yani "Özellikler" seçeneğine tıklayın.

Açılan penceredeki "Change Settings" yani "Ayarları Değiştir" butonuna tıklayın.

Açılan pencerede "Computer Name" yani "Bilgisayar Adı" sekmesine gelin ve "Change" yani "Değiştir" butonuna tıklayın.
Yeni açılan pencerede "Computer Name" kısımına değiştirmek istediğiniz kullanıcı adını girerek "OK" butonuna basınız.

Önceki pencereye geri döndüğünüzü göreceksiniz. Burada "Apply" (uygula) ve "Close" (kapat) butonlarına sırası ile tıklayınız.

Ardından size bilgisayarınızı yeniden başlatmak istiyor musunuz? diye bir soru soran uyarı gelecek. Burada "Restart Now" yani "Şimdi Başlat" seçeneğine tıklayarak bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz.

Bilgisayarınız açıldığında kullanıcı adınızın istediğiniz şekilde değiştiğini göreceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...