23 Şubat 2012 Perşembe

Windows 7 veya Visya'dan Windows 8'e Gecis (Resimli Anlatım)

Bu makalemizde Windows Vista veya Windows 7 kullanan arkadaşların işletim sistemlerini Windows 8'e nasıl yükselteceğini anlatıyorum.

İşletim sisteminizi windows 8'e yükseltmeden önce "Windows 8 Sistem Gereksinimleri ve Windows 7 Karşılaştırması"  başlıklı yazımızı incelemenizi tavsiye ederiz. Eğer sistem gereksinimleri windows 8'i desteklemiyorsa bu kurulumu gerçekleştirmeye çalışmayın.

Eğer yükseltme işlemi yapmak istemiyorsanız ve bilgisayarınıza format atıp windows 8 yüklemek istiyorsanız, "Windows 8 Developer Preview Kurulumu Resimli Anlatim" başlıklı makalemize geçiş yapıp aşamaları takip etmenizi öneririz.

Sistemimizi Windows 8 Develoeper Preview'a yükseltmek için boot edilmiş bir DVD veya USB belleğe ihtiyacıız var. Eğer bunlara sahip değilseniz, nasıl boot edilmiş bir dvd veya usb bellek hazırlanacağını anlattığımız, "Windows 8 Bootable USB / DVD Hazirlama" makalemize göz atmanızı tavsiye ederiz. Boot edilebilir dvd veya usb belleğinizi hazırladıktan sonra artık işletim sisteminizi Windows 8 Develoeper Preview sistemine yükselme aşamasına geçebiliriz. Aşağıdaki aşamaları sıra ile uygulayınız.

Aşama 1: Bilgisayarına boot edilmiş DVD veya USB Belleğinizi takın. İçerisindeki dosyalardan "setup.exe" isimli olanı çalıştırın. (Bu işlemi yaparken sisteminizde çalışır başka program olmamasına dikkat edin.)

Aşama 2: Açılan pencereden "Go online to install updates now" seçeneğini seçerek "Next" butonuna tıklayın.
Aşama 3: Sıradaki pencerede bilgisayarınız kontrol edilecek. Bu işlem bittikten sonra lisans anlaşması sayfası gelecek ve orada resimlerde de görüldüğü gibi "I agree to the license agreement" seçeneğini işaretleyip "Accept" butonuna tıklayın. 


Aşama 4: Sıradaki aşama bizden hangi bilgilerimizi saklamamızı istediğimizi soran aşamadır. Burada bütün bilgiler, programlar vs. saklamak istediğimiz için resimdeki gibi ilk seçeneği işaretleyim "Next" butonuna basıyoruz.
Aşama 5: Şimdi Windows 8 bilgisayarınızın uyumluluk sorunları vs. bakmak için kontrol aşamasına geçiyor. Bu aşamada bizden istenen beklemek. Eğer burada herhangi bir hata verirse yorum yaparsanız yardımcı olmaya çalışırım.
Aşama 6: Eğer bilgisayarınızda herhangi bir sorun bulunmadıysa bu aşamada ekrana aşağıdaki pencere gelecektir. Gelen pencerede "Install" butonuna tıklıyoruz.

Aşama 7: Sisteminiz bu aşamada sisteminiz Windows 8 Developer Preview olarak yükseltilmeye başlamıştır. Bilgisayarınız biraz sonra yeniden başlayacak.


Aşama 8: Bilgisayarınız yeniden başladıktan sonra aşağıdaki gibi bir ekran gelecek. Önerilen ayarları seçmek istiyorsanız "Use Express Settings" (biz bunu tercih ettik) eğer kendinize göre ayar yapmak istiyorsanız "Costomize" butonuna tıklayın.

Aşama 9: Ayarlarımızı yaptıktan sonra son olarak karşımıza gelen ekrandan Windows Live hesabınızla giriş yapın veya "Skip" butonuna tıklayarak bu adımı sona bırakın.

Aşama 10: Giriş işlemini yaptıktan sonra Windows 8 Developer Preview başlatılmaya hazırlanıyor ve aşağıdaki gibi ekran gelecektir.

Aşama 11: Tebrikler, bu aşamadan sonra windows 7, windows vista veya windows xp (hangisini kullanıyorsanız) artık Windows 8 Developer Preview işletim sistemine yükseltmiş oluyoruz. Karşımıza Metro arayüzü ile Windows 8 karşımıza çıkıyor.

Aşama 12: Windows 8'e yükseltme işlemini tamamladıktan sonra bilgisayarınızın C klasöründe 2 tane dosya göreceksiniz. "C:\$Windows.~BT" ve "C:\Windows.old" bu iki klasörün içerisinde eski windows dosyaları vardır.

Aşama 13: Eğer bu klasörlerin içerisi boş ise, eski windows dosyalarını yüklemek istiyorsanız ve eski windows dosyalarını temizlemek istiyorsanız Windows'un Disk temizleme aracını kullanabilirsiniz. Bu İşlemi yaparken aşağıdaki seçenekleri işaretleyiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...