13 Mayıs 2012 Pazar

Geek Uninstaller (Program Silme)

Bildiğiniz gibi bilgisayarınıza herhangi bir program veya oyun kurduğunuz zaman ve daha sonradan onu kaldırmak istediğinizde denetim masasındaki, "program ekle/kaldır" seçeneğini kullanırız. Fakat programlarımızı buradan sildiğimiz zaman fark edersiniz ki bilgisayarımızda programdan arta kalan bir sürü dosya kalır. Hatta bazı programları "program ekle/kaldır" aracı ile kaldıramadığınız zamanlar bile olmaktadır.

Bu tür sorunları aşmak ve bilgisayarınızdan kaldırmak istediğiniz herhangi bir uygulama/program/oyun'un tam olarak kaldırılmasını istiyorsanız bu yazımızda verdiğimiz Geek Uninstaller programını kullanabilirsiniz.

Geek Uninstaller programı aracılığı ile kaldırmak istediğiniz programların registry (kayıt defteri) girdilerini ve bilgisayarınızda kalan ufak kısımlarını temizleyebilirsiniz. Bu sayede her daim temiz, hızlı ve güvenli bir sisteminiz olmuş olur.

Programın kullanımı oldukça kolaydır. Yazımızın altında bulunan linklerden programı indirin ve sıkıştırılmış klasörden masaüstüne çıkarın. Programı çalıştırınca karşınıza yüklü uygulamaların listesi gelecektir. Kaldırmak istediğinizin üzerine sağ tıklayın ve "uninstall" yani "kaldır" seçeneğini kullanarak uygulamayı tam olarak silin.

Uninstall (kaldır) dedikten sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir pencere çıkacaktır ve programın dosyalarının bulunduğu kısımları ve kayıt defteri girdilerini gösterecektir. Programı tamamiyle kaldırmak istiyorsanız bütün seçeneklerin işaretli olduğundan emin olduktan sonra "Finish" butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

Geek Uninstaller programı Windows 8 işletim sisteminin yanı sıra Windows 7/8/XP/Vista/2003/2008 işletim sistemlerinde sorunsuz olarak çalışmaktadır. Programda içerisinde Türkçe'nin de bulunduğu 30 ayrı dil seçeneği bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...