6 Mayıs 2012 Pazar

Windows 8 Dosya Silme Uyarısı

Windows 8 işletim sistemi yayınlandığından itibaren getirdiği yenikler ile bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Fakat zaman zaman alışık olmadığımız uygulamalar sistemi kullanmakta bize zorluk yaşatmaktadır. Bundan dolayı windows 8 işletim sisteminde sizin için kolaylık sağlayacak Kullanici Hesabi Denetimi Uyarisi
gibi anlatımlara blogumuzda yer vermeye devam ediyoruz.

Fark etmişsinizdir ki windows 8 işletim sistemini kurduktan sonra sisteminizden bir dosya silmeye çalıştığınız zaman windows 7 ve önceki sistemlerde olduğu gibi uyarı vermemektedir. Direkt olarak dosyayı silmektedir. Bunun için dosyanın silinmeden önce karşınıza aşağıdaki gibi bir uyarı gelmesini istiyorsanız anlattığımız aşamaları sıra ile uygulayınız.

Aşama 1 : İlk olarak masa üstünde bulunan geri dönüşüm kutusuna sağ tıklayın ve "özellikler" (properties) seçeneğine tıklayın.

Aşama 2 :  Daha sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir pencere gelecektir. Bu pencereden "silme onay iletişim kutusunu göster" (display delete confirmation dialog) seçeneğini işaretleyin ve  "OK" diyerek çıkış yapın.

Bu işlemleri yaptıktan sonra, bilgisayarınızdan herhangi bir dosyayı silmeye çalıştığınız zaman size emin olup olmadığınızı soran aşağıdaki resimdeki gibi pencere karşınıza çıkacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...