23 Mayıs 2012 Çarşamba

Windows 8 Komut Istemi'ni Yonetici (Admin) Olarak Calistirmak

Windows 8 işletim sisteminde bazı işlemleri yaparken Komut İstemcisi'ni yönetici yani admin olarak kullanmanız gerekmektedir. Bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız bu yazımızda resimli olarak anlattığımız aşamaları takip edebilirsiniz.

Daha önceden yazdığımız  Windows 8 Calistir Komutlari yazımızdan da windows 8 işletim sisteminin çalıştır komutlarını öğrenebilirsiniz.

Windows 8 işletim sisteminde Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırmayı iki farklı yöntemle göstereceğiz.

Birinci Yöntem : 

Aşama 1 : Görev çubuğuna sağ tıklayarak Görev Yöneticisi'ni (Task Manager) çalıştırın.

Aşama 2 : Karşınıza gelen pencereden aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi File -> Run new task yolunu izleyin.

Aşama 3: Karşımıza gelen penceredeki kutucuğa "cmd" yazıp aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi "Create this task with administrative privilege" yazısının yanındaki kutucuğu işaretleyip "OK" butonuna tıklayın.

İşte bu kadar. Tüm yapmanız gerekenler bunlardır. Yukarıdaki işlemleri sıra ile uyguladıysanız Komut İstemi'ni yönetici olarak kullanabilirsiniz.

İkinci Yöntem :
Bildiğiniz gibi windows 8 işletim sistemi ile gelen yeniliklerden birisi de Hızlı Erişim Menüsüdür. İkinci yöntemimiz ise bu hızlı erişim menüsü sayesinde gerçekleştireceğiz.

Aşama 1 : Windows + X tuş kombinasyonunu kullanarak windows 8 işletim sistemiüzerinde Hızlı Erişim Menüsünü açabilirsiniz. Daha sonradan aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi "Command Prompt (Admin)" seçeneğine tıklayarak Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...