10 Mayıs 2012 Perşembe

Windows 8'de Bilgisayar Adini Degistirme

Bildiğiniz gibi diğer windows işletim sistemlerinde olduğu gibi, sistemin kurulumunu yaparken windows 8 işletim sisteminde de bilgisayarınıza bir ad vermek zorundasınız. Bilgisayarınıza verdiğiniz bu isim sistemin çeşitli yerlerinde karşınıza çıkmaktadır.

Eğer bilgisayarınızın adından sıkıldıysanız ve bu adı değiştirmek istiyorsanız bu yazıyı sonuna kadar okumanızı tavsiye ediyoruz. Yazımızda windows 8 işletim sisteminde bilgisayarınızın adını nasıl değiştireceğinizi resimli olarak anlatmaya çalışacağız.

Windows 8 işletim sisteminde bilgisayarınızın adını değiştirmek için aşağıdaki aşamaları sıra ile takip ediniz.

Aşama 1 : Öncelikle masa üstünde bulunan "Computer" (bilgisayarım) a sağ tıklayıp "properties" (özellikler) seçeneğine tıklıyoruz

Aşama 2 : Daha sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir pencere gelecek. Burada gördüğünüz gibi bizim bilgisayarımızın şuanki adı "m3sut". Bunu değiştirmek için tam karşısında yer alan "change settings" (ayarları değiştir) yazısının üzerine tıklıyoruz.

Aşama 3 : Karşımıza gelen yeni pencereden "Change" (değiştir) butonuna basıyoruz.

Aşama 4 : Daha sonra karşımıza aşağıdaki gibi bir pencere geliyor. Burada "Computer name" (bilgisayar adı) kısımına bilgisayarımızın yeni adını yazıyoruz. (Biz burada yeni isim olarak windows8tr yazdık.) Daha sonra "OK" butonuna tıklıyoruz.

Aşama 5 : "OK" butonuna tıkladıktan sonra aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi, bilgisayarımızı yeniden başlatmamız gerektiğini söyleyen bir uyarı ile karşılaşıyoruz. Tekrardan "OK" butonuna tıkladıktan sonra açık olan programları kapatıp bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz.

Aşama 6 : Bilgisayarımız tekrar açıldığında "Bilgisayarım" a sağ tıklayıp özellikler dedikten sonra aşağıdaki resimde olduğu gibi karşımıza gelen pencereden bilgisayarımızın adının değiştiğini görebiliyoruz.

Not : Bu dökümanda anlatılanlar Windows 7 ve Windows Vista işletim sistemlerinde de uygulanabilir niteliktedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...