4 Mayıs 2012 Cuma

Windows 8'de Uygulama Gecmisini Temizleme

Windows 8 işletim sisteminde son kullandığınız uygulamaların listesi sistem tarafından kayıt altına alınmaktadır. Bazen bilgisayarda ne yaptığınızı sizden sonra o bilgisayarı kullanacak olan kişilerin görmesini istemeyebilirsiniz bu yüzden bu makaleyi yazarak windows 8 işletim sisteminde uygulama geçmişini temizlemeyi resimli olarak anlatıyoruz.

Son kullandığınız uygulamalar aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi kayıt altına alınmaktadır. Bunları temizlemek için aşağıdaki aşamaları sırayla uygulamanız gerekiyor.
Aşama 1 : "Windows + I" tuş kombinasyonunu kullanarak aşağıdaki resimde gördüğünüz yan paneli açın ve buradan "More PC Settings" seçeneğine tıklayın.
Aşama 2 : Karşınızdaki ekranda bulunan "PC Settings" bölümünün "General" sekmesine tıklayarak aşağıdaki resimde gördüğünüz kısıma ulaşın ve burada bulunan "Delete History" seçeneğine tıklayın. 

Aşama 3 : Daha sonradan temizleme işlemi başarılı bir şekilde bittiyse aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi "Delete History" butonunun yanında "Done!" yazısı çıkacaktır.
Not: Bu işlemleri yaparken bilgisayarınızda açık bulunan bütün uygulamaların kapalı olmasına özen gösterin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...