31 Mayıs 2012 Perşembe

Windows 8 Release Preview Yayınlandı

Daha önceki yazılarımızda da bahsettiğimiz gibi Microsoft firması haziran ayı başlarında windows 8 kararlı sürümlerinden önceki son beta sürümü olan "Windows 8 Relase Preview" u yayınlayacağını duyurmuştu. Microsoft sözverdiğinden de önce yani mayıs ayının son günü, yani bugün 1-2 saat önce  "Windows 8 Relase Preview" u resmi olarak tanıtmış bulunmaktadır. Microsoft'un tanıtım yazısına bakmak isterseniz buraya göz atabilirsiniz.

Windows 8 Release Preview içerisinde Türkçe'nin de bulunduğu 14 ayrı dil seçeneği ile kullanılabiliyor. Bildiğiniz gibi Consumer Preview ve Developer Priview sürümlerinde Türkçe dil desteği bulunmamaktaydı. Windows 8 Release Preview'u kurduğunuz zaman göreceksiniz ki içerisinde Internet Exploer 10 ve bir sürü yeni uygulama yer alıyor. Ayrıca SkyDrive, Messenger ve Hotmail gibi servislerin kullanıldığı yüzlerce windows 8 uygulamasını sistemin içerisinde yer alan Store bölümünden ücretsiz olarak indirebiliyorsunuz.

Windows 8 Release Preview'un Türkçe versiyonlarını indirmek için yazımızın altındaki linkleri kullanabilirsiniz. Eğer farklı dillerdeki versiyonları indirmek isterseniz buradaki linki kullanabilirsiniz.

Sistem Gereksinimleri

Windows 8 Release Preview, Windows 7 ile çalışan aynı donanımla mükemmel çalışır:

Processor (İşlemci): 1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı
RAM (RAM): 1 gigabayt (GB) (32 bit) veya 2 GB (64 bit)
Hard disk space (Sabit disk alanı): 16 GB (32 bit) veya 20 GB (64 bit)
Grafik kartı: WDDM sürücülü Microsoft DirectX 9 grafik aygıtı

Belirli özellikleri kullanmaya yönelik ek gereksinimler:
  • Dokunmayı kullanmak için, çok noktalı dokunmayı destekleyen bir tablet veya monitör gereklidir.
  • Uygulamaları indirip çalıştırmak amacıyla Windows Mağazası'na erişmek için etkin bir Internet bağlantısı ve en az 1024 x 768 ekran çözünürlüğü gereklidir.
  • Uygulamaları kullanmak için en az 1366 x 768 ekran çözünürlüğü gereklidir.
  • Internet erişimi (ISP ücretleri uygulanabilir)

Windows 8 Release Preview Türkçe indir

KEY: TK8TP-9JN6P-7X7WW-RFFTV-B7QPF

3 yorum:

  1. Selam... Konu başlığı için teşekkür ederim. Çok faydalı oldu. Merak ettiğim bir konu var bu sürümde çizim programlarını AutoCAD, NetCAD veya şu an win 7 ile kullandığımız bütün programları sorunsuz kullanabilir miyiz yoksa program kullanımları sırasında çökmeler veya yüklemelerde farklı durumlar söz konusu olabilir mi? Açıkçası merak ettiğim win xp den win vistaya geçerken kullanılan farklı protokollerin getirdiği olumsuzlar win7-win8 arasında da olabilir mi. Teşekkür ederim. Saygılarımla...

    YanıtlaSil
  2. Selamlar Metin Bey,

    Bahsettiğiniz programların sistemde çalışıp çalışmadığını denemediğim için henüz bir şey söylemek istemiyorum. Fakat çalışmıyorsa bile bu programların sahibi olan şirketler kısa süre içerisinde programlarını windows 8 işletim sistemine uygun hale getiren güncellemelerini yayınlayacaktırlar. Zira Consumer Preview yayınlandıktan sonra bunun gerçekleştiğini görmüştük.

    Diğer işletim sistemlerinden windows 8'e geçiş konusunda sorunların minimum düzeye indirildiğini yayınladıkları açıklama metninde microsoft zaten belirtmiş durumda.

    Unutmamak gerekir ki Windows 8 Release Preview kararlı sürüm yayınlanmadan önce yayınlanan son beta sürümdür. Bunun anlamı da sistemde bulunan sorunlar ve aksaklıkların tüketiciler tarafından Microsoft'a rapor edilmesini istemektedirler. Bu sayede çıkacak olan kararlı sürümün daha stabil olması sağlanmaktadır. Sistemde mutlaka aksaklıklar olacaktır. Bunları hep birlikte tartışarak Microsoft'a rapor edersek, çıkacak olan kararlı sürümlerin sorunsuz bir şekilde kullanılmasını sağlamış oluruz.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, Battelfield 3 oynuyorum, oyun 10 dakka içinde çöküyor ve windows uyarı veriyor, hata raporu windows'a gittiği halde hala bir çözüm bulunamadı, iş bilgisayarı ile oyun bilgisayarımı ayırdığım için şanslıyım şimdilik.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...