13 Mart 2012 Salı

Windows 7 icin Windows 8 Charms Bar

Yaklaşık 1 aydır windows 8 consumer preview için bir çok makale yayınlıyoruz. Birçok kişi windows 8'e geçerek denmeye başladı. Eğer sizde windows 8 kullanmaya başlamak istiyorsanız windows 8 indir sayfamızdan bedava windows 8 indirebilirsiniz. Bazıları beğendi bazıları isi bazı özelliklerinin güzel olduğunu söyleyerek windows 7'yi daha çok beğendiklerini söylüyorlar. Bu kullanıcılar için windows 8'in beğenilen özelliklerini windows 7'de kullanmayı göstermeye çalışacağız. Bu yazımızda bu kullanıcılar için windows 8'de bulunan Charms Bar özelliğini windows 7'de aktif etmeyi anlatıcaz.
Öncelikle belirtmek isteriz ki, yukarıda gördüğünüz şekilde oluşacak charm bars'ı sadece windows 7 değil windows xp, windows vista ve birçok windows sürümünde kullanabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki anlattıklarımızı harfiyen uygulamanız gerekiyor.

Aşama 1: RockerDock sitesine girerek "Download RocketDock!" yazısının üzerine tıklayarak bize lazım olan programı indiriyoruz. RocketDock bütün windows sürümlerinde çalışan ücretsiz bir uygulamadır. Bu dosyayı bilgisayarınıza indirdikten sonra kurulumunu gerçekleştirin.

Aşama 2: Daha sonra buraya tıklayarak Charm Bar için gerekli olan skin dosyalarını indiriyoruz. İndirdiğiniz .rar dosyasını klasöre çıkartınca içinde Charmbar transparent, Icons ve Settings isminde 3 tane klasör vardır. Aynı zamanda StartMenu.exe adında 1 tane .exe dosyası bulunmaktadır ki biz bunu daha sonra kullanacağız.

Aşama 3: Şimdi RocketDock programını kurduğumuz dizini açıyoruz. Bu dizin 32 Bit windows kullanıcıları için "C:\Program Files\RocketDock\" 64 Bit windows kullanıcıları için ise "C:\Program Files (x86)\RocketDock\" yollarıdır. Yani RocketDock programını kurduğunuz yeri tarif ediyoruz.

Aşama 4: İlk olarak indirdiğimiz rar dosyasından çıkan "Charmbar transparent" klasörünü, RocketDock programının kurulu olduğu dizinde bulunan "skins" klasörünün içerisine kopyalıyoruz.

Aşama 5: Daha sonra da "Icon" klasörünü direkt olarak RocketDock'un kurulu olduğu dizine kopyalıyoruz.

Aşama 6: Ardından "Settings" klasöründe bulunan "Settings.ini" isimli dosyayı da RockerDock kurulu olduğu dizine kopyalayın. Burada aynı isimde dosya mevcut olduğu için karşınıza, sizden mevcut dosyayı değiştirmek isteyip istemediğinizi sorar. Evet diyerek devam edin.

Aşama 7: Son olarak da indirdiğiniz .rar dosyasından çıkan "StartMenu.exe" dosyasını da yine RocketDock'un kurulu olduğu dizine kopyalıyoruz.

Tüm yapmanız gerekenler bunlardır. Şimdi RocketDock programını çalıştırın ve sisteminizde Charms Bar'ı kullanmaya başlayın.Eğer Charms Bar'ınızı hemen alttaki resimdeki gibi transparan yapmak isterseniz yazının altındaki Not'u okumanızı tavsiye ederiz.
Not: Setting klasöründe bulunan "Settingstransparent.ini" isimli dosyanın adını "Settings.ini" olarak değiştirip RocketDock dizinine atarsanız bu sefer de charms bar'ınızı şeffaf şekilde kullanmaya başlarsınız. İsteğe bağlı tercih olarak bunuda belirtmek istedik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...