9 Mart 2012 Cuma

Your PC needs to be repaired ? Error 0xc0000260 - Windows 8 Kurulumundaki Hata

Blogumuzda daha önceki konularda tanıttığımız Windows 8 Developer Preview ve Windows 8 Consumer Preview işletim sistemlerinin kullanıma açılmasından sonra milyonlarca kullanıcı bu işletim sistemlerini bilgisayarlarına denemek için bilgisayarlarına indirdiler. Fakat bilmenizi isterim ki bu ürünler beta olduğu için içerisinde karalı sürümde olacak bütün özellikler yer almamaktadır. 

Bir çok kullanıcı windows 8'i indirdikten sonra Vmware veya virtualbox (Vbox) programları aracılığı ile bilgisayarlarına yüklemeden demek istiyor. Yani sanal sürücü oluşturarak geçici windows 8 denemesi yapmak istiyorlar. Fakat gelen şikayetlerden anladığımız gibi birçok kullanıcı yeni bir mavi ekran hatası ile karşılaşıyorlar.

Hata şu şekilde;
Windows Recovrey Envirement
Your PC needs to be repaired
An unexpected error has occured
Error 0xc0000260

Hatayı gidermeniz için windows 8 kurulum dvd veya usb'nizde bulunan kurtarma araçlarına ihtiyacınız var. Eğer bilgisayarınıza indirdiğiniz iso dosyasını nasıl yükleme dvd veya usb'si yapacağınızı bilmiyorsanız Windows 8 Bootable USB / DVD Hazirlama konumuzdan yardım alabilirsiniz.

Şimdi resimde de gördüğümüz gibi aldığımız hata mesajının alt tarafında aşağıda gösterdiğimiz gibi 2 seçenek var. Tekrar denemek için Enter , Boot seçeneklerine geçmek için F8'e basmamızı söylüyor. Biz aşağıdaki işlemleri tamamladıktan sonra tekrar denemek için Enter'a basacağız.( Eğer olmassa kurulumu tekrar başlatıp deneyiniz.)
Press enter to try again
Press F8 to alternate Boot Option
Şimdi gelelim Problemin çözümüne...
Bu durumda bilgisayarımızda windows 8'i sanal sürücü olarak kurmamıza yardımcı olan programın (Vmware)  ayarlarına gelerek, aşağıdaki resimde gösterdiğimiz ayarları uygulamanız gerekmektedir.

İlk olarak 2. sekmedeki ayarları aşağıdaki gibi yapıyoruz.

Daha sonra 3. sekmedeki ayarları da aşağıdaki gibi değiştiriyoruz.

Tüm ayarları yukarıdaki gösterdiğimiz gibi yaptıktan sonra  windows 8 kurulumunu tekrardan başlatıyoruz. Bunları yaptıktan sonra herhangi bir hata ile karşılaşmadığınızı göreceksiniz.

Eğer bu makale size yardımcı oldu ise yorum yaparak diğer üyelere yardımcı olabilirsiniz. Herhangi bir sorunla karşılaşmaya devam ediyorsanız yine yorum yaparak bize bildirebilirsiniz.

1 yorum:

  1. vmware programının linkini verebilirmisiniz acaba

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...