6 Mart 2012 Salı

Windows 8 Screenshot Ozelligi (Kisayol Tusu)

Windows'un önceki sürümlerinde (windows 7, windows vista, windows xp vb.) klavyenizdeki "PrtScn" tuşu vasıtası ile ekran görüntünüzü yakalaya biliyordunuz. Fakat bu sizin bilgisayarınızın hafızasına kopyalanır ve bu görüntüyü kullanmak için word veya herhangi bir resim düzenleme programına (paint) yapıştırmanız gerekirdi.
Windows 8' de de "PrtScn" tuşunu kullanarak önceki windows sürümlerindeki gibi ekran görüntüsünü yakalayıp paint gibi resim düzenleme programlarına yapıştırabilirsiniz. Fakat hiç uğraşmadan resim olarak bilgisayarınıza kaydetmek istiyorsanız Windows Key + PrtScn tuş kombinasyonunu kullanarak ekran görüntünüzü sisteminizin "Resimlerim" klasörüne kayıt edebilirsiniz. Kaydettiğiniz ekran görüntüsü PNG formatında kayıt olacaktır.
Windows 8 kaydedilen bu resimlere "Screenshot" adı ile sonuna numara ekleyerek kayıt etmektedir. Bu uygulama metro arayüzü ve masaüstünde de çalışmaktadır. Bu uygulama ile bütün ekranın görüntüsünü kaydedebilirsiniz.

Eğer bütün ekranı değil de sadece açık olan pencerenin ekran görüntüsünü yakalamak istiyorsanız, Alt + PrtScn tuş kombinasyonunu kullanın. Fakat bunu yaptıktan sonra alınan görüntü "Resimlerim" klasörüne kaydedilmez. Bunun için paint veya word gibi araçlara çektiğiniz görüntüyü yapıştırmanız gerekmektedir.

Not: Anlamadığınız yerleri yorum yaparak sorabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...