5 Mart 2012 Pazartesi

Windows 8 Dosya Kopyalama Ozelligi

Daha önceki yazılarımızda da bahsettiğimiz gibi Windows 8 Tüketici Önizleme sürümü yep yeni özelliklerle dolu olarak karşımıza çıktı. Henüz Windows 8 Consumer Preview edinmediyseniz  Windows 8 Consumer Preview indir sayfamız aracılığı ile edinebilirsiniz.

Bahsettiğimiz yeni özelliklerden birisi de Windows 8 Consumer Preview ile birlikte gelen yeni kopyalama özelliğidir. Bu özellik sayesinde kopyalama esnasında grafiksel bilgiler alabilir, kopyalamayı durdurup daha sonra tekrar başlatabilirsiniz. Şimdi size bu yeni kopyalama özelliğini örnek ile anlatacağım.

Öncelikle metro arayüzünden windows gezgini (windows explorer) a tıklayarak, masaüstünde bulunan bir klasörü buraya kopyalıyorum. (kopyalama işleminin uzun süremesi için birden fazla dosya seçtim) Aşağıda gördüğünüz gibi kopyalama başladı. Şimdi yeni eklenen özellikleri görmek için pencerede bulunan "More details" yazısına tıklıyoruz.
More details'e tıkladıktan sonra karşımıza kopyalama işleminin detaylarını gösteren grafiksel bir pencere açılıyor. Pencerede kopyalama hızı, kopyalanan dosyaların isimleri ve ne kadar süre kaldığı gibi bir takım veriler gösteriliyor.
Asıl göstermek istediğim kısım ise bu pencerenin sağ üst köşesinde bulunan "Pause" butonunun işlevidir. Bu özellik Microsoft'un Windows işletim sistemine eklediği yeni bir özelliktir. Kopyalama işlemi sürerken bu işlemi bu buton aracılığı ile durdurabilirsiniz ve bu esnada başka kopyalama işlemleri başlatabilirsiniz.

Aşağıdaki resimde de gördüğünüz gibi bu sever de masaüstüne dosya kopyalıyorum. Aynı pencerede iki işlemi de görebiliyoruz.
"Pause" butonuna basarak durdurduğumuz kopyalama işlemini tekrar aynı butona basarak devam ettirebiliriz.
Şunu söyleyebilirim ki bu kopyalama sistemi gerçekten mükemmel bir şekilde çalışıyor ve diğer sistemlerin kopyalama sürelerinden daha kısa sürüyor. Aynı zamanda kopyalama yapılırken unutup bilgisayarınızı kapatırsanız, bilgisayarınızı tekrar açınca kopyalama işlemi kaldığı yerden devam ediyor.

Windows 8'e gelen bu özellik sayesinde büyük dosyaları ağlar arasında paylaşmak veya harici disklere kopyalamak artık daha kolay bir işlem haline gelmiş oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...