20 Mart 2012 Salı

Windows Defender'ı Devredisi Birakmak (Windows 8)

Microsoft yayınladığı windows 8 işletim sistemi ile ücretsiz olarak "Windows Defender" adında bir uygulama sunuyor. Bu uygulama sayesinde çok gelişmiş olmasada bilgisayarınız çeşitli zararlı yazılımlara karşı korunmaktadır. Fakat bu uygulamadan ziyade gelişmiş bir antivürüs firmasının yayınladığı programları kullanmanızı öneririz.
Henüz bilgisayarınıza antivirüs programları kurmadıysanız; Norton Internet Security 2012 indirKaspersky Internet Security 2013 ve windows 8 için Panda Antivirüs Programı konularımızı incelemenizi öneririz.

Eğer bilgisayarınıza antivirüs programı yüklediyseniz, Windows Defender'ı sisteminizin daha hızlı çalışması için devre dışı bırakabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları sıra ile takip etmeniz yeterli olacaktır.

Aşama 1 : "Control Panel" (Denetim Masası) nı açın ve aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi "Windows Defender" kısmına tıklayın.
Aşama 2: Daha sonra karşınıza gelen pencerede aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi "Settings" sekmesinde bulunan "Administrator" yazısına tıklayın ve sağ tarafta çıkan "Turn on Windows Defender" yazısının yanındaki işareti kaldırın. Hemen ardından "Save changes" diyerek değişiklikleri kaydedin.
Aşama 3: Yukarıdaki işlemleri yaptıktan sonra Windows Defender'ın kapatıldığına dair bilgi veren pencere karşımıza gelecektir.
Not: Eğer bu anlatım işinize yaradıysa tecrübelerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz. 

1 yorum:

  1. Merhaba, bunu yaptıktan sonra Kaspersky kurabiliriz sanırım.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...