1 Mart 2012 Perşembe

Windows 8 Metro Arkaplan Resmi Degistirmek

Bilgisayarınıza windows 8 kurduktan sonra metro arayüzü default renginin aşağıdaki resimde görüldüğü gibi yeşil olduğunu görmüşsünüzdür. Bazı kullanıcılar bu rengi çok sevse de kimileri değiştirmek istemektedir. Aslında default yeşili gerçekten güzel fakat bir kaç hafta kullandıktan sonra insan sıkılmaya başlıyor ve tuttuğu takımın, ailesinin vb. resimleri arkaplana yerleştirmek istiyor. Bizde bu şikayetleri değerlendirerek metro arkaplan rengini değiştirmeyi veya buraya istediğiniz arkaplan resmini eklemeyi anlatmaya karar verdik.

Windows 8 Metro arayüzü arkaplan resmini değiştirmek için sizeönereceğimiz pragramın ismi, Windows 8 Start Tweaker. Bu program sayesinde windows 8 metro arayüzünün arkaplanını değiştirebilir ve giriş ekranınızın arkaplanını değiştirebilirsiniz. 

Arkaplanı değiştirmek için tek yapmanız gereken programı indirdikten sonra içerisindeki "Win8StartTweaker.exe" isimli dosyayı çalıştırmak. Daha sonra bilgisayarınızdan arkaplan yapmak istediğiniz resimi seçip kullanabilirsiniz.

Bu arada programın varsayılan dili Çince olduğu için kullanmakta zorluk çekebilirsiniz. bu yüzden programı çalıştırdıktan sonra sağ alt köşesinden programın dilini İngilizce olarak değiştirebilirsiniz.

Programdan ilgili resimi seçip işlemlerinizi tamamladıktan sonra değişiklikleri görmek için bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Evet bilgisayarımızı yeniden başlattıktan sonra bizim ekranımız aşağıdaki gibi oldu. Güzel dimi? :)

Bu tür düzenlemeler yaptıktan sonra hala metro arayüzüne ısınamadım diyorsanız Windows 8 Klasik Başlat Menüsüne GeçişWindows 8 Metro Arayüzü Kapatmak gibi konular yardımı ile windows 8 metro arayüzünü devredışı bırakabilirsiniz.

3 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...