7 Mart 2012 Çarşamba

Windows 8 Masaüstündeki Yazıyı Kaldırmak

Bilgisayarınıza Windows 8 Consumer Preview yüklediğiniz zaman Windows 8 Developer Preview'da olduğu gibi masaüstünüzün sağ alt köşesine aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi bir yazı yerleşmektedir. Masaüstü arkaplanı değişseniz bile bu yazı orada sürekli kalmaktadır. Windows 8 developer preview'da bunu kaldırmak için kayıt defterinde bir takım değişiklikler yapmanız gerekiyordu. Fakat bulduğumuz yöntem ile Windows 8 Consumer Preview'da hiç bir sistem dosyanızla oynamadan sadece paint kullanarak bu yazıyı kaldırabilirsiniz.
Yukarıda da söylediğimiz gibi yazı wallpaper değiştirseniz bile orada kalmaktadır ve “Windows 8 Consumer Preview. Evaluation copy. Build 8250” şeklinde sağ alt köşede sürekli durmaktadır. Aslında küçük bir yazı olmasına rağmen bir süre sonra sinir bozucu olmaya başlıyor ve kaldırılmak isteniyor.

Peki bu yazıyı kaldırmak için ne yapmamız gerekiyor?

Aşama 1: Öncelikle masaüstü arkaplan resminizi seçin ve aşağıda vereceğimiz talimatları sırası ile takip edin.

Aşama 2: Masaüstü arkaplanı yapmak istediğiniz resimin konumuna gidip resimin üzerine sağ tıklayın. Aşağıda gösterdiğimiz gibi "set as desktop background" seçeneğine tıklayarak resmi arkaplan haline getirin.
Aşama 3: Aşağıda resimde olduğu gibi herhangi bir klasör açın ve "view" sekmesi altında bulunan "Hidden items" seçeneğine tik işareti koyun.
Aşama 4: Aşağıda verdiğimiz konuma gidin.

User\UserAccount\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Themes\CachedFiles
Aşama 5: Ulaştığınız konumda bulunan .jpeg uzantılı resimi paint veya başka bir resim düzenleme programında açın ve resmin sağ alt kısımındaki yazıyı boyama araçlarından birisi ile silin. Daha sonra aynı klasöre aynı isimle kaydedin. Artık temiz bir masaüstünüz var. Masaüstüne gidip sağ tıkladıktan sonra "Reflesh" yaparsanız “Windows 8 Consumer Preview. Evaluation copy. Build 8250” yazısının kaybolduğunu göreceksiniz.

Eğer tüm bunları bir program aracılığı ile yapmak istiyorsanız Windows 8 Masaüstündeki Yaziyi Silmek yazımızı incelemenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz.

Not: Eğer birden fazla arkaplan kullanan bir tema kullanıyorsanız bu anlattığımız yöntem işe yaramayacaktır.

2 yorum:

  1. yeni versiyonda bu yöntem işe yaramamaktadır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yanlışın var hocam resimde de gördüğün gibi zaten son sürüm olan windows 8 consumer preview da hazılırlanmış bir anlatım. işe yaramaktadır.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...