Bildiğiniz gibi Windows 8 çıktıktan sonra bir çok kullanıcı gerek bizim gerekse başkalarının vasıtası ile sistemi kullanmaya başladı. Eğer henüz windows 8'e geçmediyseniz Windows 8 indir sayfamızdan ücretsiz olarak edinebilirsiniz. Kurulumlar hakkında bilgi almak için windows 8 kurulumu resimli anlatım konumuzdan yardım alabilirsiniz.
Bu yazımızda windows 8 işletim sisteminizde hard disk hatalarını bulmayı ve onları onarmayı resimli olarak anlatıyoruz. Ayrıca belirtmek isteriz ki bu yöntem windows 7 işletim sisteminde de sorunsuz olarak çalışmaktadır. Bunun için herhangi bir ek programa ihtiyacınız yok. Windows 8'in kendi özellikleri ile bu işlemi birkaç adımda basitçe uygulayabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları tek tek uygulayınız.
Aşama 1: Bilgisayarınızı windows 8 ile başlattıktan sonra. masaüstündeki "Bilgisayarım" simgesine çift tıklayın veya Windows + E tuş kombinasyonunu kullanarak açın. Karşınıza gelen ekranda denetlemek istediğiniz kısımın üzerine sağ tıklayarak "Properties" yani özellikler kısmına tıklayın.
Aşama 2: Açılan pencereden "Tool" (araçlar) sekmesindeki "Check Now" (şimdi denetle) butonuna tıklayın.
Aşama 3: Şimdi açılan pencerede karşınıza 2 seçenek geliyor. İlk seçenek hata denetimi yapmamız için bize sunulmuştur. Bilgisayarımız çalışırken bunu test edebiliriz. (İlk seçenek sadece denetleme yapar, onarım yapmaz.)
Aşama 4: İlk seçeneğe tıklayıp hata denetimi yapmaya başlıyoruz.
Aşama 5: Denetleme işlemi bittikten sonra aşağıdaki gibi küçük bir rapor sunuyor. Bizim sistemimizde herhangi bir hata bulunmadı. (darısı başınıza)
Eğer diskinizde herhangi bir hata bulunmadı ise bundan sonraki kısımları uygulamanıza gerek yok. Eğer diskinizde hata bulundu ise bundan sonraki aşamalarda onu onarmayı anlatıyorum.
Aşama 6: Şimdi tekrardan "Bilgisayarım" a geliyoruz. Hata bulunan diskin üzerine sağ tıklayıp tekrardan "Properties" diyerek, açılan pencereden "Tool" (araçlar) sekmesindeki "Check Now" (şimdi denetle) butonuna tıklayın. Biraz önce bize sunulan 2 seçenek tekrardan karşımıza geldi. Şimdi onarım yapacağımız için aşağıda gördüğünüz gibi sizde ikinci seçeneğe tıklayın.
Aşama 7: Bilgisayar bunu açıkken yapmıyor bu yüzden 2. seçeneği seçtikten sonra karşımıza bizden bilgisayarımızı yeniden başlatmamızı isteyen bir uyarı gelecek.
Aşama 8: Gelen uyarıya "restart" dedikten sonra bilgisayarımız yeniden başlayacak ve açılışta aşağıda gördüğünüz gibi hard disk denetimi yaparak hataları düzeltecek.
Unutmayınız ki bu yöntem bize windows tarafından sunulan bir yöntemdir. Sisteminizin disk denetimini yapmak için herhangi bir 3. parti yazılım kullanmanıza gerek kalmadan kolaylıkla bu yöntem sayesinde disk hatalarını giderebilirsiniz.
Not: Yöntemi denedikten sonra tecrübelerinizi bu yazı altında yorum bırakarak bize aktarabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder