15 Mart 2012 Perşembe

Windows 8'de USB Bellek Engellemek

Eğer bilgisayarınızı sadece siz kullanmıyorsanız ve diğer kullanıcıların bilgisayarınıza usb bellek takarak virüs, trojan, worm vb. zararlı yazılımlar bulaştırmasından korkuyorsanız bu anlatacağımız yöntem ile windows 8'de usb bellek kullanımını kapatabilirsiniz. Sadece zararlı yazılımlardan değil, eğer bilgisayarınızdan başkalarının usb bellek aracılığı ile bilgi çalmasından da korkuyorsanız bu anlattığımız yöntem ile korunabilirsiniz. Anlatacağımız uygulamanın windows 7 işletim sisteminde de çalıştığını belirtmek isterim.

Eğer windows 8 işletim sisteminize hala virüs programı kurmadıysanız Kaspersky Internet Security 2013 ve Windows 8 için Panda Antivirüs Programı konularımızı incelemenizi tavsiye ederiz.

Bahsettiğimiz usb bellekleri sadece flash disk olarak düşünmeyin. Biliyorsunuz ki günümüzde harici hard diskler, cep telefonları, kameralar ve daha birçok cihaz usb bellek olarak kullanılabilmektedir. Anlatacağımız yöntem ile windows 8 işletim sisteminizde bu cihazların kullanımını kısıtlayabilirsiniz.

Sonuç olarak bilgisayarınızı virüsler ve bilgi hırsızlarından korumak istiyorsanız, aşağıdaki aşamaları takip edin.

Aşama 1: Windows + R tuş kombinasyonunu kullanarak "Run" (çalıştır) penceresini açıyoruz. Konsala aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi "gpedit.msc" yazpı "OK" butonuna basıyoruz.
Aşama 2: Karşınıza gelen pencerede aşağıda yazdığımız yolu takip edin, daha sonra resimdeki gibi "Prevent installation of removable devices" yazısının üzerine sağ tıklayarak "edit" seçeneğine tıklayın.
Computer Configuration >> Administrative Templates >> System >> Device Installation >> Device Installation Restrictions >> Prevent installation of removable devices
Aşama 3: "Edit" seçeneğine tıkladıktan sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir pencere gelecek. Bu pencerede sol üst kısımda bulunan "Enabled" seçeneğini işaretledikten sonra "OK" butonuna basarak çıkış yapabilirsiniz.
Bu seçeneği aktif hale getirdikten sonra bilgisayarınıza usb aygıtlarını bağlasanız bile çalışmaz. Eğer tekrar usb aygıtlarına izin vermek istiyorsanız, aynı pencerede bulunan "Not configured" seçeneğini işaretleyip kaydetmeniz gerekecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...