6 Mart 2012 Salı

Windows 8 God Mode (Master Control Panel)

Daha önceden de Windows 8 Sifresiz GirisWindows 7 için Windows 8 Görev CubuguWindows 8 Baslangic Duzenleme  ve Metro Ekranindaki Satir Sayisini Degistirme gibi başlıklarda windows 8 işletim sisteminde değişiklikler yapmayı öğrenmiş ve sistemi incelemiştik. Windows 8 de henüz keşfedemediğimiz bir sürü gizli araç olduğu tahmin etmekteyiz. Bunlardan birisinin ise Windows 8 Master Control Panel olduğunu düşünüyoruz.

Büyük olasılıkla sizde windows 8'de bulunan Master Control Panel'i yeni keşfettiniz. Peki windows 8'de bulunan bu Master Control Panel'in amacı nedir? Windows 7'den de bir çoğumuzun bildiği gibi God Mode bize ek olarak hiç bir araç sunmuyordu. Fakat God Mode mevcut ayarlarımızı düzenlemek ve sistem araçlarımıza ulaşmak için merkezi bir yer olarak anlatabiliriz. Kısaca Windows 7'deki God Mode'un Windows 8'deki adı Master Control Panel'dir Ve bu panel sayesinde bir çok ayarı tek tıklama ile yapabiliriz..

Peki Mini God Mode'u açmak için ne yapmalıyız? Aşağıdaki aşamaları sırası ile takip ediniz.

Aşama 1: Windows 8 masaüstü ekranında iken sağ tık yapıp yeni bir klasör oluşturuyoruz ve adını aşağıdaki gibi değiştiriyoruz.
Master control Panel.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} 
Aşama 2: Klasörün adını değiştirdikten sonra, klasörümüz Master Control Panel isiminde yeni bir şekil alıyor. İşte bu simge bizim God mode'umuz oluyor. Oluşan yeni simgeye tıklayarak sistemimizin ayarlarına kısa yoldan ulaşabileceğimiz pencereyi açabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...