4 Mart 2012 Pazar

Windows 8 Codec Pack

Daha önceden buradaki ve şuradaki konumuzda bahsettiğimiz gibi, yazılım firmaları windows 8 tüketici önizleme sürümü yayınlandıktan sonra programlarını windows 8'e uyarlamaya başladılar. Windows Vista ve Windows 7'nin popüler codec geliştiricisi windows 8 için yaptıkları ücretsiz codec sürümünü yayına koydular.

Windows 8 Codec, popüler ses ve video bileşenlerini açmanıza yardımcı olur. Linkteki codec'i yükledikten sonra amr, mpc, ofr, divx, mka, flac, evo, flv, mkv, xvid ve rmvb gibi popüler video formatlarını oynatabilirsiniz. Windows 8 Codecs, windows 8 ile beraber gelen Windows Media Player için yapılmış bir kodek programıdır.

Burada dikkat edilmesi gereken önemli bir noktayı belirtmek isteriz ki windows 8 codecs programı bir media oynatıcı program içermemektedir. Ayrıca windows 8 codec pack i yüklemeden önce bilgisayarınızda herhangi bir codec paketi yüklü ilse, onu kaldırmanızı öneriyoruz.

Ayrıca codec yüklerken varsayılan tercihlerini işaretlerseniz, codec ile birlikte görev şubuğunuza sıcaklık gösteren bir uygulama da yüklemektedir. Bunu isterseniz yükleme esnasında isterseniz de yükleme işleminden sonra iptal edebilirsiniz.

Windows 8 Codec ücretsiz bir yazılımdır ve Windows 8 x86 ve x64 sürümlerini destekler. Ek olarak aralarında Türkçe'ninde bulunduğu 20 ayrı dil seçeneği mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...