15 Nisan 2012 Pazar

Windows 8 Store Uygulamasını Kapatmak

Daha önceki konularımızda bahsettiğimiz gibi Windows 8 Consumer Preview işletim sistemi bir çok yenilikle beraber geçen aylarda yayınlandı. Bu yeniliklerden bir tanesi de Windows Store App.

Kullanıcılar genellikle akıllı telefonlar, android ve ios gibi diğer işletim sistemlerinde olduğu gibi sevdikleri uygulamaları, işletim sistemlerinde bulunan "Store" (mağaza) yardımı ile indirebiliyorlar. Windows 8 işletim sistemi ile beraber gelen "Windows Store App" aslında önemli bir özellik. Bunun sayesinde kullanıcılar telefonlarına ücretsiz uygulamalar indirebilirler.

Fakat normal windows 8 kullanıcıları bu uygulamayı kullanmamaktadır. Bunun içinde bir çoğu bu uygulamanın metro arayüzünde durmasından rahatsız oluyor. Bizde bu konumuzda windows store uygulamasının nasıl kapatılacağını anlatıyoruz.

Windows Store App Nasıl Kapatılır?

Windows Store App uygulamasını kapatmak için öncelikle "çalıştır" penceremizi açıyoruz. Win + R tuşlarrını kullanarak açabilirsiniz. Karşımıza gelen pencereye aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi "gpedit.msc" yazıp "OK" butonuna tıklıyoruz.

Karşımıza gelen pencerede aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi
Computer Configuration -> Administrative Templates -> Windows Components -> Store
yolunu izliyoruz.

Yukarıda verdiğimiz yolu izledikten sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir. Burada sağ kısımda yer alan "turn off Store Application" yazısının üzerine tıklıyoruz.
"turn off Store Application" yazısının üzerine tıkladıktan sonra aşağıdaki gibi yeni bir pencere ile karşılaşıyoruz. Resimde de gördüğünüz gibi burada "Enabled" seçeneğini işaretleyip "OK" diyerek çıkıyoruz.
Bu işlemleri yaptıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bilgisayarınız tekrar açıldıktan sonra windows store uygulamasına girmeye çalıştığınızda kullanılamaz olduğunun uyarısını alacaksınız.

1 yorum:

  1. Local group policy editörün altında ki Administrative Templates klasörünün içi boş çıkıyor beni pc de bunu değiştirebilir miyim ?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...