22 Nisan 2012 Pazar

Windows RT Nedir?

Windows RT'nin anlamı nedir? Bence bizim gibi bütün windows kullanıcıları Microsoft'un yaptığı açıklamadan sonra biraz şaşırmıştır. Çünkü Microsoft ilk defa yeni bir ürünü için böyle bir isim kullanıyor ve tam olarak anlamını henüz açıklamış değil.

Daha önceki Yeni Windows 8 Sürümleri Duyuruldu yazımızda Microsoft'un yaptığı açıklamaları size aktarmıştık. Bu açıklamalarda Microsoft windows 8 işletim sisteminin kararlı sürümlerinin isimlerini ve özellikleri açıklamıştı. Bunlar "Windows 8", "Windows 8 Pro" ve "Windows RT" olarak bizlere aktarıldı. İşte burada herkesin merak ettiği nokta "Windows RT".

Bazı kişiler bu sürümün Windows 8'den bağımsız olarak gelişen ayrı bir işletim sistemi olduğunu düşünüyorlar. Fakat burada yanıldıklarını söylememiz gerekiyor. Çünkü Windows RT farklı bir işletim sistemi değildir. Windows RT sadece ARM işlemci kullanan pc ve tabletlerde yüklü olarak gelecektir.

Windows RT'nn Açılımı Nedir?
Bir çok kullanıcı aslen bu soruyu merak ediyor. Microsoft bunun hakkında resmi bir açıklamada bulunmamasına rağmen kulislerde Windows RT'nin açılımının "Windows Runtime" olduğu söyleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...