30 Nisan 2012 Pazartesi

Windows 8'de Kayit Defteri Yedekleme

Zaman zaman bilgisayarlarımızda olmadık sistem hataları ile karşılaşabiliriz. Bu hatalar bazen bilgisayarınıza bulaşan küçük bir virüs veya yüklediğiniz bir programın sistem dosyalarını değiştirmesinden kaynaklanabilir. Bu hatalar genellikle kayıt defteri girdilerinin bozulması ile meydana gelmektedir.

Bu gibi durumlarda elinizde güncel kayıt defteri yedeğiniz bulunursa, onu tekrardan geri yükleyerek bu hatalardan kurtulabilirsiniz. Bunun için bu yazımızda windows 8 işletim sisteminde kayıt defteri yedekleme işlemini resimli olarak anlatmaya karar verdik.

Eğer Windows 8 işletim sisteminizde Kayıt Defterini yani İngilizce adı ile Registry yedeklemek istiyorsanız aşağıdaki adımları sıra ile takip etmeniz yeterli olacaktır.

Aşama 1 : "Windows + R" tuş kombinasyonu ile "Çalıştır" penceresini açıyoruz ve aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi "regedit" (tırnak işareti olmadan) yazıp "OK" butonuna tıklıyoruz.

Aşama 2 : Daha sonra aşağıdaki pencerede gördüğünüz gibi "File" (dosya) Menüsünden "Export" (dışa aktar) seçeneğine tıklıyoruz.

Aşama 3 : Karşımıza kayıt defterinin nereye kaydedileceğini soran bir pencere çıkıyor bu pencereden registy'ı nereye kaydetmek istiyorsak o yolu gösterip "Save" (kaydet) butonuna tıklıyoruz.

Aşama 4: Resimde de görüğünüz gibi Kayıt Defteri yedeğimizi almış olduk. Daha sonradan herhangi bir sorunla karşılaşırsanız "File" menüsünde bulunan "Import" (içe aktar) seçeneğini kullanarak kayıt defterinize aldığınız yedeği geri yükleyebilirsiniz.
Daha önceden windows 8 işletim sistemine özgü yaptığımız anlatımlara göz atmak isterseniz; Windows 8 Eski Boot Menusu Aktif Etmek gibi konulara bakabilirsiniz. Henüz windows 8 işletim sistemini denemediyseniz windows 8 indir sayfamızdan indirip kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...