Windows 8 resmi blogundan yapılan bir duyuru yazısı ile windows 8 işletim sistemi yayınlandığında kararlı sürümlerin isimlerinin ne olacağı ve bu sürümlerde ne tür özellikler bulunacağı duyuruldu. Tanıtım yazısında microsoft bu sürümlerin bugüne kadar çıkan en stabil sürümler olduğunu belirtmeside gerçekten ilgimizi çekti.
Daha önceki Windows 8 Sistem Gereksinimleri ve Eski Bir Bilgisayara Windows 8 Kurulur mu? gibi yazılarımızdan da bildiğiniz gibi bilgisayarınıza windows 8 kurmak için çok fazla ek özelliklere sahip olmanız gerekmiyor. Bilgisayarınızın windows 8 işletim sistemini kaldırıp kaldırmayacağını öğrenmek için yukarıda verdiğimiz konulardan yararlanabilirsiniz.
Microsoft'un tanıtım yazısında da belirtildiği gibi "Windows 8" çıkacak bütün sürümler için ürün adı olarak kullanılacaktır. Fakat windows 8'in normal bilgisayarlarda (laptop, masaüstü, notebook, tablet bilgisayarlar) kullanılan sürümleri "Windows 8" ve "Windows 8 Pro." olarak ikiye ayrılmıştır.
Bu iki sürümden "Windows 8" diye isimlendirilmiş olan birçok ev kullanıcısının kullanabileceği içerisinde birçok özelleği barındıran standart kullanıcılar için üretilmiş bir sürümdür. Şık tasarımı ve görsel öğeleri ile standart kullanıcıların gözdesi olacak gibi görünüyor.
"Windows 8 Pro." sürümü ise teknoloji meraklıları, teknik uzmanlar vb. kişiler için hazırlanmış özel bir sürümdür. "Windows 8" sürümündeki bütün özelliklere sahip olmakla birlikte ek olarak; şifreleme, sanallaştırma, PC yönetimi ve etki alanı bağlantısı gibi birkaç ekstra özelliğe sahiptir. Ayrıca bu sürümde "Windows Media Center" öğesini de kullanabilirsiniz. Eğer teknoloji meraklısı iseniz veya bilgisayarınızı herhangi bir iş ortamında kullanmak istiyorsanız, Microsoft firması size "Windows 8 Pro." sürümünü öneriyor.
Diğer bir Windows 8 sürümü ise windows ailesinin en yeni ürünü olan "Windows RT" olarak karşımıza çıkıyor. "Windows RT" sadece ARM işlemci kullanan pc ve tabletlerde yüklü olarak gelecektir. (WOA – Windows on ARM) ve üzerinde Windows 8'in dokunmatik özelliklerine göre optimize edilmiş Microsoft Word, Excel, Powerpoint ve OneNote MS Office ürünleri eklenmiş olacaktır. Resmi bir bilgi olmamakla birlikte RT'nin açılımının Runtime olduğu düşünülüyor.
"Windows 8 Enterprise" sürümü ise her zaman olduğu gibi Software Assurance (yazılım güvencesi) anlaşması olan kurumsal müşteriler tarafından kullanılabilecek, Windows 8 Pro özelliklerinin tamamına sahip olarak gelecek ve Software Assurance desteği ile birlikte BT organizasyonlarında PC yönetimi, dağıtım, güvenlik, daha fazla sanallaştırma imkanları gibi avantajlar da sağlayacak.
Ayrıca bugüne kadar "Windows Server 8" olarak çıkacağını tahmin ettiğimiz sistemin adının ise "Windows Server 2012" olacağını belirtmişler. Windows 8 geliştirici ekibi, sitelerinde yeni bilgiler yayınladıkça bizde sizler için bunları Türkçe'ye çevirip sitemizde yayınlayacağız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder