13 Nisan 2012 Cuma

Windows 8 Baslat Cubuguna "Kapat, Yeniden Baslat, Uyku" gibi butonlar eklemek

Kolay kullanımı ve mükemmel grafikleri ile geçtiğimiz aylarda yayınlanan Windows 8 Consumer Preview birçok kişinin gözdesi haline gelmeye başladı. Henüz windows 8 işletim sistemini denemediyseniz, windows 8 indir sayfamız aracılığı ile bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
Metro Arayüzü sayesinde bir çok kullanıcı çok hızlı bir şekilde sistemi kullanmaya başladılar. Fakat bazı kullanıcılar metro arayüzüne alışamadıkları işin klasik başlat menüsünü, windows 8 işletim sistemlerinde kullanmaya devam ediyorlar. Bu kullanıcılar için daha önceden windows 8 işletim sistemine klasik başlat münüsünü ekleme işlemini anlatmak için Windows 8 icin Klasik Baslat Menusu Yapimi başlıklı konumuzu açmıştık.

Windows 8 işletim sisteminde bilgisayarınızı kapatmak, yeniden başlatmak veya uyku moduna almak gibi bazı işlemleri yaparken alışılmış windows yönteminden biraz farklı yollar gerekiyor. Bunun için bizde işinizi kolaylaştırmak amacı ile başlat çubuğunuza "Bilgisayarı Kapat", "Yeniden Başlat", "Uyku" gibi kolay kullanım butonlarını eklemeyi anlatacağız.

Bunun için ihtiyacımız olan küçük ve ücretsiz bir windows 8 aracı (NPowerTray). Yazımızın sonunda verdiğimiz linkten NPowerTray isimli aracımızı indiriyoruz. Daha sonra  aşağıda gördüğünüz NPowerTray simgesine çift tıklayarak uygulamayı çalıştırıyoruz. Tüm yapmanız gerekenler bunlar.
Fark ettiğiniz gibi başlat çubuğumuzda değişme oldu ve aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi programımızın simgesi  başlat çubuğuna yerleşmiş oldu.
Başlat çubuğumuza yerleşen programın simgesine sağ tıkladığımız zaman aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi bir menü açılmaktadır. Bu menü sayesinde kolay kullanım bağlantılarına ulaşabilirsiniz.
Programın sağ tık menüsünde yer alan yazılar İngilizce olduğu için bazı arkadaşlarımız anlamamaktadırlar. Bu kullanıcılara yardımcı olması için Türkçe karşılıklarını aşağıda yazıyorum.
Shotdown : Kapat
Reboot : Yeniden Başlat
Hibernate : Hazırda Beklet
Sleep : Uyku
Lock : Kilitle
Log Off : Oturumu Kapat
Special Options : Özel Seçenekler
About : Hakkında
Close Tray Icon : Programı Başlat Çubuğundan Kaldır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...