28 Nisan 2012 Cumartesi

Windows 8 Ribbon Sistemini Kapatmak / Acmak

Bildiğiniz gibi windows 8 işletim sistemi daha önce de birçok kez söylediğimiz gibi yeniliklerle beraber geldi. Bu yeniliklerden birisi de öncelerde office programlarında kullanılan Ribbonlardır.

Peki nedir bu Ribbon Sistemi? 
Aşağıdaki resimde de gördüğünüz gibi windows 8 de herhangi bir klasöre girdiğiniz zamanda yukarıdaki şeritte daha önceden office programlarında karşılaştığınız bir görüntü oluşmaktadır. Bu şeritlere Ribbon adı verilmektedir.

Eğer windows 8'in bu yeni özelliğini sevmediyseniz ve explorer şeritlerini windows 7 de olduğu gibi eski haline çevirmek istiyorsanız yazımızın altında verdiğimiz küçük program yardımı ile bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Programın kullanımı oldukça basit olmakla birlikte tamamen ücretsiz olarak hizmetinize sunulmuştur.

Windows 8 Ribbon Sistemini Nasıl Kapatırız?
Aşağıdaki linkten programı indirdikten sonra klasörün içerisinden 2 tane araç çıkacaktır. Bunlardan "Ribbon disabler2 x64" isimli olanı windows 8 (64 bit) kullanıcıları için hazırlanmış olan, "Ribbon disabler2" isimli olan ise windows 8 (32 bit) kullanıcıları için hazırlanmış olan araçtır. Biz 32 Bit Wİindows 8 kullandığım için "Ribbon disabler2" isimli aracımızı çalıştırıyoruz.

Programa çift tıklayıp çalıştırdıktan sonra karşımıza aşağıdaki gibi bir görüntü gelmektedir. Burada "Disable Ribbon Explorer" seçeneğine tıklayarak Ribbonları kapatabilirsiniz.
"Disable Ribbon Explorer" seçeneğine tıkladıktan sonra karşımıza yeni bir pencerede uyarı gelmektedir. Bu uyarıda Ribbonların kalkması için bilgisayarımızı yeniden başlatmamız gerektiğini söylemektedir. Burada "Yes" seçeneğine tıklayarak bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz.

Bilgisayarımız tekrar açıldığında aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi Ribbon Sistemi artık kalkmış olacaktır. Tekrar aktif etmek için indirdiğiniz programda yer alan "Enable Ribbon Explorer" seçeneğini kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...