8 Nisan 2012 Pazar

Windows 8 : Ne Kadar suredir calisiyor?

Eğer bilgisayar başında kaldığınız süreyi öğrenmek istiyorsanız windows 8 işletim sisteminin bizlere sunduğu bir özellik sayesinde bunu gerçekleştirebilirsiniz. Bu özellik vasıtası ile bilgisayarınızın ne kadar süredir açık olduğunu öğrenebilirsiniz.

Bunun için masaüstününde sol alt kısıma gelip sağ tıkladığınızda açılan menüden aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi "Task Manager" seçeneğine tıklıyoruz.
Eğer masaüstü değilde metro arayüzündeyseniz, yine sol alt kısıma gelip sağ tıkladıktan sonra aşağıdaki gördüğünüz gibi açılan menüden "Task Manager" seçeneğine tıklıyoruz.
Daha sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir pencere gelecek, bu pencerede aşağıdaki resimde işaretlediğimiz gibi "More details" yazısının üzerine tıklıyoruz.
Hemen ardından karşımıza detaylı bir "Görev Yöneticisi" açılıyor. Bu görev yöneticisindeki "Performance" sekmesine tıklıyoruz ve karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran geliyor. Bu kısımda bulunan "Up Time" yazısının altında bilgisayarımızın ne kadar süredir açık olduğu yazmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...