21 Mart 2012 Çarşamba

Windows 8 Yonetici Hesabi Etkinlestirme

Eğer mevcut windows 8 hesabınızdan sıkıldıysanız veya herhangi program kurarken gelen uyarı pencerelerinden kurtulmak istiyorsanız, windows 7 de olduğu gibi windows 8 de de "Administrator" yani "Yönetici hesabı" oluşturabilirsiniz.
Windows 8'de de diğer windows sürümlerinde olduğu gibi Administrator hesabı vardır fakat default olarak aktif halde değildir.

Windows 8'de Yönetici hesabı açma veya kapatma nasıl olur?
Aşama 1 : "Windows + R" tuş kombinasyonu ile "Çalıştır" penceresini açın ve aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi "lusrmgr.msc" yazıp "OK" butonuna tıklayın.
Aşama 2 : Karşınıza gelen pencereden sol tarafta bulunan "Users" klasörüne çift tıkladıktan sonra sağ tarafta açılacak dosyalardan "Administrator" un üzerine gelerek sağ tıklayın. Artdından "Properties" (özellikler) seçeneğine tıklayın. (Resimdeki yönergeleri takip ediniz.)
Aşama 3 : Açılacak olan özellikler penceresinde aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi "Account is disabled" seçeneğinin yanında bulunan kutudaki işareti kaldırınız. Ardından "OK" diyerek çıkış yapabilirsiniz.
Bu şekilde sistemimizde "Administrator" yani "Yönetici" hesabını etkinleştirmiş olduk. Eğer yönetici hesabınıza şifre koymak isterseniz. "Administrator" seçeneğine sağ tıkladığınızda karşınıza gelen "Set Password" bölümünden şifrenizi koyabilirsiniz.

5 yorum:

  1. Öncelikle merhabalar.Böyle faydalı bilgiler için çok teşekkürler.Benim şöyle bir sorunum var.Win 8 i kurarken kendi ismimle bir hesap açtım.Daha sonra kullanıcı hesabı denetimini en aşağıya çektim.Fakat yine de yinede ne yapsam yönetici izni almalısınız diye uyarı veriyor.Ben de kalktım yeniden administrator hesabı açtım.Ama bu sefer de kurduğum çoğu programın kısayolu o hesapta görünmüyor.Bu yönetici hesabını silip diğer hesabımı nasıl yönetici hesabı yapabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı sorun bende de oldu fakat ayrıca bende bir sorun daha var. Kullanıcı hesabı denetimi istiyor fakat parolayı girmemi isterken parola girecek kutucuk yok. Dolayısıyla evet butonu aktif değil. Ne yapabilirim? Acil yardım edin...

      Sil
  2. merhaba ben win 8 kullanıcısıyım ve her seferinde bir program veya rar dosyasını açmak istesem

    KULLANICI HESABI DENETİMİ
    --------------------------
    Bilinmeyen bir yayımcıya ait aşağıdaki programın bu bilgisayarda izin vermek istiyormusunuz?
    -----------------------------------------------------------
    (EVET)(HAYIR) geliyor ama evet butonuna basılmıyor.sadece hayır butonuna basılıyor bu yüzden office programını bile yüklüyemedim başka makalelerinize baktım ama yarayan olmadı yardımcı olun

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar. Ben de böyle bir sorun yaşıyorum. Admin hesabımı aktif edemiyorum. lusrmgr.msc bölümünde, bu özellik windows'un bu sürümüyle kullanılmıyor olabilir diye bir çarpı ifadesi var. Yardımcı olur musunuz rica etsem :(

    YanıtlaSil
  4. ahmet resuloğlu'nun sorunundan bende de var, ne yapmalıyız?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...