4 Nisan 2012 Çarşamba

Windows 8 icin Klasik Baslat Menusu Yapimi

Windows 8 Consumer Preview resmi olarak yayınlandığından beri, birçok kullanıcı windows 8 developer preview'da yaptığı gibi windows'un klasik başlat menüsünü kullanmak istiyor. Fakat Windows 8 Consumer Preview'da Klasik başlat menüsünü aktif etmek o kadar da kolay değildi. Daha önceki yazılarımızda çeşitli programlar aracılığı ile windows 8'de başlat menüsünü aktif hale getirmeyi anlatmıştık.

Bu konuda yazılmış olan Windows 8 Klasik Baslat Menusu Aktiflestirmek yazımızı da inceleyebilirsiniz.


Bu yazımızda ise windows 8 consumer preview'da da işe yarayan küçük bir program vasıtası ile windows 8 için en iyi klasik başlat menüsü uygulamasını aktif etmeyi anlatıyoruz. Bunun için tek ihtiyacınız olan aşağıdaki linkten indireceğiniz Classic Shell isimindeki küçük ve ücretsiz bir program. Programı indirdikten sonra aşağıdaki aşamaları takip ederek windows 8 işletim sisteminize klasik başlat menüsünü ekleyebilirsiniz.


Windows 8 Klasik Başlat Menüsü Nasıl Açılır?
Aşama 1: Yukarıdaki linklerden indirdiğiniz "Classic Shell" isimli programı çalıştırın. Aşağıdaki gibi bir pencere ile karşılaşacaksınız. Bu aşamada "Next" butonuna tıklayarak ilerliyoruz.
Aşama 2: Daha sonra lisans anlaşmasını kabul etmemizi isteyen pencere karşımıza geliyor. Aşağıdaki resimdeki gibi önce kutucuğu işaretleyip sonra "Next" butonuna tıklayarak devam ediyoruz.
Aşama 3: Bu aşamada sadece "Next" butonuna tıklayıp devam edebiliriz.
Aşama 4: Karşımıza gelen pencerede "Install" butonuna tıklayarak kurulumu başlatıyoruz.
Aşama 5: Kurulum tamamlandıktan sonra karşımıza aşağıdaki gibi bir pencere geliyor. Bu pencerede "Finish" butonuna tıklayarak Classic Shell programının kurulumunu tamamlamış oluyoruz. Artık windows 8 işletim sisteminizdeki başlat menüsünü kullanabilirsiniz.
Aşama 6: Eğer başlat menüsü üzerinde çeşitli değişiklikler yapmak veya kaldırmak isterseniz, bilgisayarınıza yüklediğiniz Classic Shell programını çalıştırın. Karşınıza aşağıdaki gibi bir pencere gelecek. Bu kısımdan programla ilgili çeşitli ayarlamaları yapabilirsiniz.
Not: Takıldığınız kısım olursa yorum yazmaktan çekinmeyin. Bu sayede sorunları birlikte çözmeye çalışırız.

4 yorum:

  1. ayarlar kısmı türkce olmuyor

    YanıtlaSil
  2. türkce olmuyorsa biraz ayarlarından bahsedermisiniz

    YanıtlaSil
  3. yaa ben bu işareti değiştirmenin bir yolunu bulabilirmiyim ??

    YanıtlaSil
  4. Classic Shell ayarları türkce olmuyor ayarlarından biraz bahseden olsa cok memnun olurum

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...